Familie zorg

Als een gezin niet meer voor zichzelf kan zorgen, komt Siam-Care in actie. Wat hun doen is de gezinnen zo toerusten dat ze uiteindelijk zelfstandig kunnen functioneren, zonder hun hulp.

In sommige gevallen heeft een familie tijdelijk extra ondersteuning nodig om bijvoorbeeld eten te kunnen kopen of hun huizen vallen bijna uit elkaar. In zulke gevallen start Siam-Care een eenmalig, project om families te helpen aan een stabiele en veilige leefomgeving.

Familiezorg door Siam Care
In Thailand rust helaas nog altijd HIV/aids. Het is iets waar mensen liever niet over praten en zich vaak voor schamen. Siam-Care onderhoudt relaties met ziekenhuizen, maatschappelijke instanties, scholen en ander non profit organisaties. Zij verwijzen regelmatig de gezinnen naar Siam-Care door. Want zelf om hulp vragen, is in de praktijk niet eenvoudig.

Voorlichting

Na Laos heeft Thailand de meeste tienerzwangerschappen in heel Azië. Één op de 20 meisjes tussen de 15-19 wordt zwanger. Ook raken er jaarlijks duizenden tieners besmet met Hiv. Ouders en docenten praten liever niet over seks en dus blijft het probleem bestaan.

Siam-Care houdt zich daarom bezig met:

  • Het geven van Seksuele voorlichting op middelbare scholen.
  • Het trainen van docenten, zodat docenten het hierover kunnen hebben in klassen.
  • Het geven van trainingen aan kerkleider, zodat het geen taboe is in de kerk.
  • Het organiseren van activiteiten om zo voorlichting te geven op een leuke manier en hierdoor mensen op een leuke manier te kunnen informeren.

School sponsoring

Kinderen hebben recht op onderwijs. Als ze niet naar school kunnen is het bijna onmogelijk om een toekomst op te bouwen. Helaas hebben families niet genoeg geld om hun kinderen naar school te laten gaan. Bijvoorbeeld omdat ouders aan Hiv zijn overleden en opa en/of oma te weinig verdienen. Hierdoor worden de kinderen gewoon aan het werk gezet zodat er nog wel wat geld binnen komt. Omdat Siam-Care’s kinderen zelf soms ook zijn Hiv-positief zijn, herhaalt de vicieuze cirkel zich.

Met uw hulp kan Siam-Care een kind helpen de negatieve spiraal te doorbreken en kunnen de kinderen naar school. Veel kinderen hebben al behoorlijk wat meegemaakt en worden daarom ook persoonlijk gecoacht. Ze volgen de schoolprestaties van de kinderen en geven kinderkampen.
Sieraden verkoop met behulp van Siam Care

Sieraden verkoop

Vrouwen die door hun HIV-besmetting moeite hebben om een baan te vinden, kunnen deelnemen aan Siam-Care’s crafts project. De vrouwen maken sieraden en andere accessoires en verkopen die zelf. Het is een manier om hun waardigheid terug te winnen en zelfstandig te zijn. Siam-Care coacht de vrouwen en ziet erop toe dat de verkoop en productie goed verloopt.

Gevangeniswerk

Als gevangene ben je in Thailand het laagste van het laagste, zeker als je dan ook nog HIV-positief bent. De leefomstandigheden in gevangenissen zijn dramatisch en de gevangen worden bijna tot niet bezocht. Siam-Care bezoekt gevangen omdat hun geloven dat God van iedereen houdt. Ze informeren gevangenen soms ook over hun rechten als gevangene. Soms, op verzoek van de gevangene zelf, bezoeken ze de familie van een gevangene en regelen soms tegemoetkoming voor schoolkosten van kinderen. Siam-Care is de enige stichting die actief is in het ziekenhuis gedeelte van de beruchte Klong-Prem gevangenis.